Westerse ingrediënten
Doordat de Westerse keuken zich verspreidt over meerdere continenten, verschillen de ingrediënten per continent en per land enorm. Zo is de Duitse keuken bijvoorbeeld niet te vergelijken met de Italiaanse keuken. De Italiaanse keuken maakt veel gebruik van pasta, kaas en tomaten, terwijl de Duitse keuken vooral aardappelen, groenten en vlees gebruikt.
Dat Ziet Er Lekker Uit vertelt je hieronder meer over de meest gebruikte ingrediënten in de Westerse keuken.
Onze blog
Van vlees en vis tot brood en pasta, de Westerse keuken is veelzijdig en uniek. Elk land heeft zijn eigen kookmethoden en favoriete ingrediënten. Wij vertellen je hier alles over.
Alle artikelen over de Westerse ingrediënten
- Ingrediënten, Westerse keuken
Ansjovis
Ansjovis komt voor in onder andere de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan..
- Ingrediënten, Westerse keuken
Artisjokken
Wanneer we het over artisjokken hebben, dan hebben we het in feite over de eetbare bloemknoppen..
- Ingrediënten, Westerse keuken
Brood
Brood is een type basisvoedsel dat het resultaat is van het bakken - meestal in de oven - van deeg..
- Ingrediënten, Westerse keuken
Chorizo
Chorizo is worst met de textuur van grof gehakt en een flink kruidige smaak. De bekendste variant is de..
- Ingrediënten, Westerse keuken
Foie gras
Foie gras is de letterlijke Franse vertaling van vette lever. Voor het voedingsmiddel dat deze naam..
- Ingrediënten, Westerse keuken
Olijfolie
Olijfolie wordt al duizenden jaren door mensen geproduceerd. Tegenwoordig dient het vooral als..
- Ingrediënten, Westerse keuken
Pasta
Pasta is een deegproduct dat normaal gesproken wordt gemaakt van harde tarwebloem (durum)..
- Ingrediënten, Westerse keuken
Saffraan
Saffraan is een specerij die afkomstig is van de saffraankrokus, een plant die door mensen wordt geteeld..
- Ingrediënten, Westerse keuken
Skyr en kwark
Van oorsprong kun je kwark zien als een vorm van heel verse kaas. In de Nederlandse kwarkvarianten..
- Ingrediënten, Westerse keuken
Zuurkool
Zuurkool is gesneden witte kool die dankzij een natuurlijk proces van fermentatie zuur is geworden..