Afrikaanse ingrediënten
De Afrikaanse keuken bestaat uit verschillende landen met ieder een eigen cultuur, ingrediënten en tradities. De gerechten zijn gevarieerd en erg lekker. Een aantal voorbeelden zijn de Senegalese Yassa, Zuid-Afrikaanse Bobotie en de Noord-Afrikaanse Kefta.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van heerlijke Afrikaanse gerechten. Welke ingrediënten veel voorkomen en hoe deze worden gebruikt vertellen we je in onze blog artikelen.
Onze blog
In Afrika worden de ingrediënten meestal niet geïmporteerd, wat betekent dat er veel lokale producten worden gebruikt. Vlees hoeft ook niet altijd op het menu te staan, omdat dit niet altijd beschikbaar is. Wij vertellen je alles over de meest voorkomende Afrikaanse ingrediënten.
Alle artikelen over de Afrikaanse ingrediënten
- Afrikaanse keuken, Ingrediënten
Okra
De okra is een plant waarvan de vruchten culinair worden gebruikt als groente.
- Afrikaanse keuken, Ingrediënten
Sorghum
In de natuur geldt sorghum als een geslacht uit de grassenfamilie.
- Afrikaanse keuken, Ingrediënten
Parelgierst
Parelgierst is een van de meest bekende gierstsoorten.
- Afrikaanse keuken, Ingrediënten
Plantain
De plantain (ook wel bakbanaan of kookbanaan genoemd) is de vrucht...
- Afrikaanse keuken, Ingrediënten
Egusi
Egusi is de naam van de zaden van een aantal planten uit de komkommerfamilie.
- Afrikaanse keuken, Ingrediënten
Tamarinde
De tamarinde is een boom die deel uitmaakt van de zogeheten Vlinderbloemen.
- Afrikaanse keuken, Ingrediënten
Rode peper
Rode peper zou je kunnen zien als verzamelnaam van chilipepers.
- Afrikaanse keuken, Ingrediënten
Tomaten en tomatenpuree
Tomaten zijn afkomstig van de tomatenplant die oorspronkelijk uit Midden-Amerika komt.
- Afrikaanse keuken, Ingrediënten
Rijst
Over het algemeen halen wij in Nederland onze koolhydraten...