Afrikaanse ingrediënten

De Afrikaanse keuken bestaat uit verschillende landen met ieder een eigen cultuur, ingrediënten en tradities. De gerechten zijn gevarieerd en erg lekker. Een aantal voorbeelden zijn de Senegalese Yassa, Zuid-Afrikaanse Bobotie en de Noord-Afrikaanse Kefta.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van heerlijke Afrikaanse gerechten. Welke ingrediënten veel voorkomen en hoe deze worden gebruikt vertellen we je in onze blog artikelen.

 

Onze blog

Artikelen afbeelding

In Afrika worden de ingrediënten meestal niet geïmporteerd, wat betekent dat er veel lokale producten worden gebruikt. Vlees hoeft ook niet altijd op het menu te staan, omdat dit niet altijd beschikbaar is. Wij vertellen je alles over de meest voorkomende Afrikaanse ingrediënten.

Alle artikelen over de Afrikaanse ingrediënten

Okra

De okra is een plant waarvan de vruchten culinair worden gebruikt als groente.

Sorghum

In de natuur geldt sorghum als een geslacht uit de grassenfamilie.

Parelgierst

Parelgierst is een van de meest bekende gierstsoorten.

Plantain

De plantain (ook wel bakbanaan of kookbanaan genoemd) is de vrucht...

Egusi

Egusi is de naam van de zaden van een aantal planten uit de komkommerfamilie.

Tamarinde

De tamarinde is een boom die deel uitmaakt van de zogeheten Vlinderbloemen.

Rode peper

Rode peper zou je kunnen zien als verzamelnaam van chilipepers.

Tomaten en tomatenpuree

Tomaten zijn afkomstig van de tomatenplant die oorspronkelijk uit Midden-Amerika komt.

Rijst

Over het algemeen halen wij in Nederland onze koolhydraten...

Selecteer je favoriete categorie

Van diverse wereldkeukens tot wijn en bier, bij Dat Ziet Er Lekker Uit vertellen we je alles over lekker eten en lekkere drankjes. Ook geven we je tips voor de beste dinerfeestjes.