Afrikaanse ingrediënten

De Afrikaanse keuken bestaat uit verschillende landen met ieder een eigen cultuur, ingrediënten en tradities. De gerechten zijn gevarieerd en erg lekker. Een aantal voorbeelden zijn de Senegalese Yassa, Zuid-Afrikaanse Bobotie en de Noord-Afrikaanse Kefta.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van heerlijke Afrikaanse gerechten. Welke ingrediënten veel voorkomen en hoe deze worden gebruikt vertellen we je in onze blog artikelen.

 

Onze blog

Artikelen afbeelding

In Afrika worden de ingrediënten meestal niet geïmporteerd, wat betekent dat er veel lokale producten worden gebruikt. Vlees hoeft ook niet altijd op het menu te staan, omdat dit niet altijd beschikbaar is. Wij vertellen je alles over de meest voorkomende Afrikaanse ingrediënten.

Alle artikelen over de Afrikaanse ingrediënten

Okra

Sorghum

Parelgierst

Plantain

Egusi

Tamarinde

Rode peper

Tomaten en tomatenpuree

Rijst

Selecteer je favoriete categorie

Van diverse wereldkeukens tot wijn en bier, bij Dat Ziet Er Lekker Uit vertellen we je alles over lekker eten en lekkere drankjes. Ook geven we je tips voor de beste dinerfeestjes.