Aziatische ingrediënten

De Aziatische keuken bestaat uit diverse landen met ieder een eigen cultuur, ingrediënten en gewoonten. Hierdoor is de Aziatische keuken divers en erg smaakvol. Denk bijvoorbeeld aan een Indiase curry, een Japanse misosoep of een Vietnamese Phở. 

De hierboven genoemde gerechten zijn slechts enkele voorbeelden. Maar waaruit bestaan deze gerechten? En wat maakt het zo uniek? Daar vertellen wij je alles over. 

 

Onze blog

Artikelen afbeelding

Van sojaproducten tot sauzen en wortelgroenten, je zult het in de Aziatische keuken allemaal vinden. Dat Ziet Er Lekker Uit vertelt je alles over Aziatische ingrediënten, welke gerechten ermee worden bereidt en meer. Lees het hier!

Alle artikelen over de Aziatische ingrediënten

Tofu

Tofu is een eiwitrijk sojaproduct en in die hoedanigheid vooral populair als vleesvervanger..

Sojasaus

Sojasaus is een saus die in Aziatische keukens als smaakmaker wordt gebruikt in talloze gerechten..

Sesamolie

Sesamolie is olie die wordt geperst uit zaadjes van de sesamplant. Van oorsprong komt deze plant uit..

Rijstwijn

Rijstwijn is een alcoholische drank die gemaakt is door rijst en water te fermenteren. Vooral in Japan en..

Oestersaus

Oestersaus is een zoetige saus die veelvuldig wordt gebruikt in de oosterse keuken, vooral in..

Kokosmelk

Kokosmelk is een vloeistof met een melkwitte kleur. Deze vloeistof wordt gewonnen uit het kiemwit..

Gember

Al eeuwenlang is gember een van de meest geliefde specerijen in keukens in vele landen. Gember is..

Galangawortel

Galangawortel is een specerij die vooral in de Indonesische en Thaise keuken veel wordt gebruikt..

Citroengras

Citroengras is een plant die deel uitmaakt van de grassenfamilie. Deze plant is vooral bekend geworden..

Vissaus

Selecteer je favoriete categorie

Van diverse wereldkeukens tot wijn en bier, bij Dat Ziet Er Lekker Uit vertellen we je alles over lekker eten en lekkere drankjes. Ook geven we je tips voor de beste dinerfeestjes.