Eetgewoonten in verschillende continenten

Samenvatting Artikel

Eetgewoonten in verschillende continenten afbeelding 01

De eetgewoonten in verschillende continenten op een rijtje

Ben jij benieuwd wat de eetgewoonten in verschillende continenten zijn? Wij hebben een leuk onderzoek gevonden dat jou hier een stuk meer over kan vertellen. Wie zijn de vroegste eters? Welke eetgewoonten zijn er precies in ons land en in andere landen? Lees snel verder voor de eetgewoonten in verschillende continenten.

De vroegste eters

Wellicht is het je opgevallen dat Nederlanders en Noren vaak als eerste het restaurant binnenkomen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit de vroegste eters zijn, aldus JustEat.nl. Dit onderzoek werd gehouden in Europa en Canada. Hieruit bleek dat Ruim 28% van de Noren al tussen 4 en 5 uur in de middag eet. Meer dan een kwart van de Nederlanders (ruim 23%) gaat al om 5 uur gerechten bestellen. In Spanje is men dan nog helemaal niet bezig met het avondeten. Een derde van de Spanjaarden gaat pas na 8 uur avondeten.

Hoe laat er precies wordt gegeten

Het onderzoek heeft ook uitgewezen dat Denen graag vroeg eten. Om precies te zijn is dit ruim 20% van de Denen, waarbij ze net als de Nederlanders al rond 5 uur eten gaan bestellen. In België is men meer saamhorig wat eten betreft en hoe laat er gegeten wordt. Meer dan een derde van de Belgen bestelt tussen 5 en 6 uur eten. In Groot-Brittannië is er geen duidelijke tijd betreft wanneer de Britten gaan eten. De bevolking in zuidelijk gelegen landen eten echter het laatst, waaronder de Spanjaarden vallen, die vaak pas na 8 uur gaan eten.

De verschillende smaken en eetgewoonten

Naast de diverse tijdstippen waarop er gegeten wordt in verschillende landen, heeft ieder land ook weer zo zijn eigen eetgewoonten. In Nederland wordt het liefst Italiaans en Turks gegeten, wat ook geldt voor de rest van Europa en Canada. Echter, de Indiase keuken is ook zeer populair in Ierland, Engeland en Canada. Maar de Indiase keuken komt niet op het lijstje van favorieten in landen zoals Noorwegen, Spanje en Zwitserland. Tevens verschilt de populariteit van lokale gerechten ook per land. De eigen keuken is het meest populair in Spanje, Italië en Denemarken. Ook zijn sommige eetgewoonten in vrijwel alle landen hetzelfde. Zo wordt er op de zaterdag en zondag het meeste eten besteld. Op maandag en dinsdag wordt dit minder gedaan. De drukste besteldag is Nieuwjaarsdag. Dit geldt echter niet voor België, omdat hier tijdens Wapenstilstandsdag de meeste bestellingen plaatsvinden. Het land waar de meeste bestellingen plaatsvinden is Canada, omdat zij gemiddeld 5 producten per order bestellen.

Over het onderzoek

Gedurende dit onderzoek zijn de eet- en bestelgewoonten van mensen in Canada, Nederland en negen Europese landen meegenomen. Hierbij werd de aanwezige data gebruikt en vergeleken met de diverse landen. Zodoende zijn deze resultaten tot stand gekomen. Kun jij je herkennen in deze eetgewoonten? Mocht je meer willen weten over eetgewoonten in andere landen, dan kun je online veel meer informatie vinden. Surf gerust eens rond!


Recente blog artikelen

Test je bierkennis met deze lekkere speciaalbieren

Zo kies je de perfecte koffie voor ieder moment

Etentje? Zo kies je de juiste wijn!

De lekkerste dim sum brunch

Bitterballen en kroketten het hele jaar door

Zomerse bieren