Een internationaal borrelplankje creëer je zo

Samenvatting Artikel

Internationaal borrelplankj afbeelding 01

Zo maak je een lekker internationaal borrelplankje

Wil je een internationaal borrelplankje maken? Als je een borrelplankje maakt, wil je natuurlijk dat deze zo lekker mogelijk is en je niet urenlang in de keuken hoeft te staan. Mocht je gasten krijgen en ze eens echt een luxe en mooie borrelplank willen serveren die anders dan anders is, maar weet je niet hoe je dit het beste kunt doen? Wij vertellen je hoe je een lekker internationaal borrelplankje maakt. Lees snel verder!

De basis

Wil je een mooie internationale borrelplank maken, dan is het natuurlijk mooi als je ook echt een grote houten of bamboe plank hebt waar je alle hapjes op kunt uitstallen. Je kunt ook kiezen voor een houten dienblad als je veel gasten hebt of veel verschillende hapjes. Je kunt ook grote borden of platte schaaltjes gebruiken. Hier kun je de borrelhapjes op onderverdelen in vlees, vis en vega. Doe olijven en smeerbare dingen in kleine kommetjes en zorg voor voldoende mesjes en prikkertjes.

Dit doe je op de borrelplank

Nu je de juiste borrelplank hebt, wordt het tijd om hier lekkere hapjes op uit te stallen. Maar welke internationale hapjes kun je het beste op een borrelplank leggen? Wij hebben ze onderverdeeld in verschillende categorieën:

Vlees

Vlees mag niet ontbreken op je internationale borrelplank. Je kunt hierbij denken aan Franse, Spaanse of Italiaanse salami, zoals chorizo, rosette de lyon, salchichon of spianata romana. Ook rauwe, gedroogde of gerookte ham doet het altijd goed. Denk aan parmaham, serranoham of prosciutto. Vergeet de harde worst niet, zoals cabanossi, nagelworst of Hollandse metworst.

Vis

Ook vis is onmisbaar op je internationale borrelplank. Ga voor knoflookgarnalen, gerookte zalm of gerookte forelfilet. Je kunt ook kiezen voor een rilette van sardines, een rilette van gerookte makreel of tonijnsalade

Kaas

Kaas is een ware toevoeging aan je internationale borrelplankje. Ga voor meerdere soorten kaas. Denk aan parmezaanse kaas, pecorino en een schimmelkaasje. Je kunt ook kiezen voor brie, tomme, zachte geitenkaas, camembert of tête de moine. Zorg ervoor dat er zowel milde als pittige kazen op je borrelplank liggen, zodat er voor ieder wat wils is.

Vega

Heb je vegetariërs als gasten, dan mag een vega plankje ook niet ontbreken. Voeg voldoende rauwkost toe op de borrelplank, zoals radijs, bleekselderij, komkommer, snoeptomaatjes en paprika. Zorg hierbij ook voor lekkere dipjes, zoals hummus, aioli of tzatziki. Olijven mogen uiteraard niet ontbreken op je borrelplank. Voeg ook zongedroogde tomaatjes toe en kleine augurkjes of uitjes. Mocht je nog wat extra’s willen maken, dan kun je ook aardappelschillen roosteren of courgettechips met parmezaanse kaas maken.

Nootjes en zoutjes

Om het borrelplankje af te maken, voeg je nog wat nootjes en zoutjes toe. Denk aan knoflookpinda’s, zoutstokjes, geroosterde kikkererwten en cashewnoten. Noten zijn tevens erg gezond. Zorg ervoor dat je een combinatie van verschillende nootjes en zoutjes hebt. Je gasten zullen hier ongetwijfeld van smullen!

Ga snel met onze tips aan de slag en maak je eigen internationale borrelplankje!

Recente blog artikelen

Etentje? Zo kies je de juiste wijn!

De lekkerste dim sum brunch

Bitterballen en kroketten het hele jaar door

Zomerse bieren

Competenties en Vaardigheden voor een Amateurkok

Dim Sum recepten met vis