Zo maak je zelf Dim Sum

Samenvatting Artikel

Zo maak je zelf Dim Sum feature image 01

Dim Sum is een culinaire traditie die zijn oorsprong vindt in het zuiden van China. Het is een heerlijke maaltijd die bestaat uit kleine hapjes en dumplings, die vaak worden geserveerd met thee. Dim Sum is niet alleen een manier om van verschillende smaken en texturen te genieten, maar ook een sociale gebeurtenis waarbij vrienden en familie samen aan tafel zitten en genieten van het eten en elkaars gezelschap. Van gestoomde broodjes tot knapperige wontons, Dim Sum is een feest voor de smaakpapillen en een ervaring die je niet wilt missen. In dit artikel lees je alles over hoe je zelf de lekkerste Dim Sum gerechten maakt. 

Kies je favoriete Dim Sum gerechten 

Er zijn veel verschillende Dim Sum gerechten waar je uit kiest als je het zelf wilt maken. Denk bijvoorbeeld aan loempia’s, dumplings, maankoekjes of pekingeend. Voordat je deze gerechten zelf klaarmaakt moet je natuurlijk wel weten hoe ze smaken, zodat het makkelijker is om ze perfecte na te maken. Daarom is het een goed idee om eerst naar een Dim Sum restaurant te gaan, zo weet je precies hoe ze moeten smaken.

Belis je vulling 

Als je je Dim Sum gerechten hebt gekozen is het belangrijk om te kiezen welke vulling je erin wilt stoppen. Denk bijvoorbeeld aan een vegetarische loempia of juist een dumpling gevuld met vlees. Laat je creativiteit tot zijn volle recht komen en verzin je eigen heerlijke creatie. Vul je dumplings of loempia’s met heerlijke groentes gecombineerd met vlees. Of stop er lekker veel groenten in om je vegetarische dromen waar te laten komen. 

Kokkerellen maar 

Heb je besloten welke vullingen je in je creatie wilt stoppen? Pak dan maar snel je schort uit de kast want deze heerlijke gerechten maken zichzelf niet klaar. Heb je toch geen tijd om deze heerlijke gerechten zelf te maken? Dan is het natuurlijk ook altijd een goed idee om naar een Chinees restaurant in Amsterdam te gaan, hierdoor geniet je van alle gerechten zonder zelf te hoeven kokkerellen. 

Serveer je Dim Sum  

En serveren maar! Het is natuurlijk erg belangrijk om je gerechten goed te presenteren. Dit is belangrijk omdat het er dan nóg aantrekkelijker uitziet en iedereen er van wilt eten. Een paar voorbeelden hoe je je Dim Sum gerechten er perfect laat uitzien zijn: in een mandje, op een mooi bord of op een groot plateau. Bij een mandje moet je denken aan de traditionele mandjes waar de dumplings in worden gestoomd. Hierdoor krijgt het eten een traditionele en gezellige uitstraling. Bij een mooi bord moet je denken aan een groot versierd bord. Hierdoor zien je gerechten er nog aantrekkelijker uit en wilt iedereen gelijk aanvallen. Als laatste serveer je bij een groot plateau alle gerechten op een groot bord of plank. Hierdoor krijgt je Dim Sum een gezellige en professionele uitstraling. 

Nu je precies weet hoe je zelf de heerlijkste Dim Sum gerechten bereid is het een goed idee om eerst te proeven hoe ze zouden smaken. Zo verbeter je je eigen kookkunsten en zijn de mensen om je heen extra blij met je gerechten. Om dit te doen is het een goed idee om naar een Dim Sum restaurant te gaan. Heb je al trek gekregen? Pak dan maar snel je schort uit de kast en begin met kokerellen. 

Recente blog artikelen

Etentje? Zo kies je de juiste wijn!

De lekkerste dim sum brunch

Bitterballen en kroketten het hele jaar door

Zomerse bieren

Competenties en Vaardigheden voor een Amateurkok

Dim Sum recepten met vis