Zo kies je de perfecte koffie voor ieder moment

Samenvatting Artikel

Van de vroege ochtend tot de late avond: drink je ook het liefst de hele dag door koffie? Voor ieder moment is er de perfecte bereiding te vinden! Je kunt namelijk steeds precies hetzelfde kopje koffie drinken, maar het is slim en lekker om dit af te wisselen. Ontdek onze inspiratie, om welk moment het ook gaat.

Snelle koffie

Geen tijd te verliezen, bijvoorbeeld omdat je de deur uit moet? Daar past snelle koffie bij. We kennen allemaal wel het haastige gevoel in de vroege ochtend. Je wilt er gauw vandoor, maar eigenlijk niet voordat je toch een bakkie koffie achter de kiezen hebt. En met snelle koffie lukt dat prima! Stop Senseo koffiepads in het apparaat en je geniet zo van een smaakvol kopje. Ook tussen de bedrijven door op een drukke dag is dat een uitkomst. Je laat je koffiemachine daarbij namelijk het werk voor je doen. Zo kun jij je focussen op al het andere dat moet gebeuren!

Luxe koffie

Heb je juist wel tijd voor de bereiding van je koffie? En ook tijd om er daarna bewust van te genieten? Bij zo’n moment past een luxe koffie. Denk aan een bijzondere koffie die je ook in de horeca zou bestellen. Thuis kun je zo’n luxe koffie goed bereiden. Volg een recept of maak het naar eigen inzicht. Cappuccino, latte macchiato, flat white: het zijn bekende voorbeelden. Ook affogato is een aanrader, waarbij je espresso met een bolletje vanille-ijs combineert. Je drankje kan zo goed door als toetje! En je kunt koffie met nog meer toetjes combineren. Hoe meer bijzondere ingrediënten je erbij stopt, hoe luxer het geheel wordt. Pak daar dus zeker eens mee uit.

Koffie zonder cafeïne

Op zo’n luxe koffie, zoals we hierboven benoemen, kun je jezelf op ieder moment van de dag trakteren. Maar het is toch wel gebruikelijk om dit aan het eind van de middag of na het avondeten te doen. Wil je dan eigenlijk geen cafeïne meer binnenkrijgen? Gebruik dan cafeïnevrije koffie bij de bereiding. Dat is sowieso een uitkomst, als je niet goed tegen (veel) cafeïne kunt. En je hoeft met decaf koffie helemaal niet in te leveren op smaak. Het is slim om dit altijd in huis te hebben, om af te kunnen wisselen. Ieder moment van de dag vraagt immers weer om een ander type koffie.

Sterke koffie

Hoewel je op het ene moment behoefte hebt aan koffie zonder cafeïne, wil je op het andere moment juist sterke koffie drinken. Kom je ’s ochtends vroeg maar moeilijk op gang? Of heb je aan het begin van de middag juist een boost nodig? Kies koffie met een extra intense smaak. Espresso smaakt sterker dan filterkoffie, onder andere omdat er minder water bij zit. Zo’n kop koffie kan je er echt weer bovenop helpen. Hoe minder water je koffie bevat, hoe sterker deze dus is. Het sterkste kopje koffie? Dat is de ristretto. Zeker eens het uitproberen waard, als je van sterke bakkies houdt.

Koffie to go

Ga je de deur uit? Neem je favoriete koffie dan lekker met je mee. In een thermosbeker of -fles blijft het lang warm. Vaak kun je onderweg ook wel ergens koffie halen. Maar zeg nu zelf: smaakt er iets beter dan je eigen, vertrouwde koffie? Hier ben je juist zo aan gewend. En het is ook een mooi ritueel om voor vertrek koffie voor jezelf te bereiden en mee te brengen. Of je nu naar je werk gaat of een lange wandeling op de planning hebt staan, bij veel activiteiten is het een aanrader. Schat daarbij natuurlijk goed in hoeveel koffie je nodig denkt te hebben. Ga je voor een enkel kopje? Of neem je liever meer koffie met je mee? Jij kiest.

Of je nu haast hebt of juist alle tijd van de wereld. Thuis je koffie drinkt of het drankje juist mee wilt brengen voor onderweg. Voor alle momenten is er goede koffie te vinden. Wat wordt het eerstvolgende bakje dat jij gaat bereiden? Geniet ervan!

Recente blog artikelen

Etentje? Zo kies je de juiste wijn!

De lekkerste dim sum brunch

Bitterballen en kroketten het hele jaar door

Zomerse bieren

Competenties en Vaardigheden voor een Amateurkok

Dim Sum recepten met vis