Witte wijnstreken die je moet proberen

Samenvatting Artikel

Witte wijnstreken afbeelding 01

Ontdek deze witte wijnstreken in Frankrijk

Ben jij benieuwd wat de witte wijnstreken in Frankrijk zijn? Er is niets lekkerder dan witte wijn. Of je nu op het terras zit, het op een feestje drinkt of heerlijk thuis op je eigen balkon. Wij hebben enkele witte wijnstreken voor je op een rijtje gezet waar je zeker eens naartoe moet gaan. Je kunt uiteraard ook gewoon een fles uit deze streken online bestellen of een bezoek brengen aan de slijterij. Lees snel verder en ontdek de populairste witte wijnstreken in Frankrijk.

Bordeaux

Bordeaux behoort ook wel samen met Bourgogne en Champagne tot de beste wijnstreken en is ook voor iedere liefhebber van witte wijn een waar paradijs. Steek je de grens met de Gironde over, dan zie je diverse kastelen en uitgestrekte wijngaarden. Deze regio staat bekend om de meest zeldzame wijnen ter wereld die hier geproduceerd worden. De regio heeft meer dan 120.000 hectare aan wijngaarden. Niet alleen de beste wijnen komen uit deze streek. Ook kun je hier diverse mooie wijngebieden bezoeken. Bekijk eens de vele wijnroutes in deze regio of verzin er zelf een. Je kunt uiteraard ook wijnhuizen bezoeken, zoals de Pomerol, Saint-Émilion, Sauternes of Médoc.

Bourgondië

Bourgondië is voor de witte wijnliefhebber een prachtig gebied om te ontdekken. Zo staat dit gebied bekend om de vele mooie landschappen die het te bieden heeft. Denk aan vele groene heuvels, middeleeuwse dorpjes en nog veel meer. Zowel wijn als eten komen samen in Bourgondië. Dit gebied is dan ook een paradijs voor mensen die graag buiten zijn en genieten van het leven. Breng een bezoek aan de vele wijngaarden en geniet van een lekker glas witte wijn!

Elzas

De Elzas staat bekend om haar prachtige landschappen, glooiende heuvels en uiteraard haar witte wijnen. In deze wijnstreek kom je vele dorpjes met smalle straatjes tegen en bijzondere huizen. In deze regio worden ook de beroemdste witte wijnen ter wereld gemaakt, welke bekend zijn om hun fruitige aroma’s. Breng een bezoek aan de wijngaarden , restaurants en wijnhuizen die deze streek te bieden heeft. Je kunt de beroemde witte wijnen uit deze streek uiteraard ook gewoon bij de slijterij kopen.

Champagne

De streek Champagne heeft vele wijngaarden die je op prachtige hellingen kunt vinden. Ook beschikt de streek over vele champagnekelders en champagnehuizen. Het is tevens de thuisbasis van de meest bekende wijn ter wereld. Naast dat de regio werkelijk prachtig is, heeft het je ook vele smaken te bieden. Bezoek je Champagne, dan kan een heerlijk glaasje bubbels natuurlijk niet ontbreken. Breng eens een bezoekje aan een champagnekelder en ontdek hoe deze heerlijke wijn gemaakt wordt.

Provence

Denk je aan de Provence, dan denk je misschien automatisch aan zonnebloemen, lavendel, olijfbomen en natuurlijk wijn. Witte wijn heb je er in overvloed, maar uiteraard ook rode wijn en rosé. Maar dat is niet het enige wat de Provence te bieden heeft. Zo heeft de streek ook een goed klimaat, heerlijk eten, mooie dorpjes en leuke markten. Een fijne plek om heerlijk te genieten van een goed glas witte wijn.

Ga jij deze witte wijnstreken ook bezoeken?
Recente blog artikelen

Etentje? Zo kies je de juiste wijn!

De lekkerste dim sum brunch

Bitterballen en kroketten het hele jaar door

Zomerse bieren

Competenties en Vaardigheden voor een Amateurkok

Dim Sum recepten met vis