Truffelmayonaise

Samenvatting Artikel

Truffelmayonaise

Mayonaise is een overheerlijke saus die in veel gerechten wordt gebruikt. Zo is mayonaise de perfecte smaakmaker op iedere boterham. Daarnaast kun je mayonaise ook goed gebruiken voor de marinade van je vlees. Maar wat nou als je nog wat extra smaak wilt toevoegen aan je gerechten? Ook dan zit je goed bij mayonaise. Je kunt dan kiezen voor truffelmayonaise. Deze mayo heeft een heerlijk scherpe smaak en voegt nog meer smaak toe aan jouw gerechten. Truffelmayonaise is zo speciaal omdat er truffels aan worden toegevoegd. Dit geeft een zeer unieke smaak. In dit artikel lees je alles dat je moet weten over truffelmayonaise. 

Hoe wordt truffelmayonaise gemaakt 

Het standaardrecept van truffelmayonaise is bijna identiek aan die van de gewone mayonaise. Zo worden er olie, ei en olijfolie toegevoegd. Maar bij truffelmayonaise wordt er ook truffel toegevoegd aan het recept. Meestal worden er twee soorten truffels gebruikt. Dit zijn de black en white truffle.

De Black Truffle wordt voornamelijk in Frankrijk gevonden. Hij komt hier in het wild voor en groeit onder unieke omstandigheden. Zo moet de grond vochtig zijn en mag er ook niet te veel zonlicht zijn. Deze vereisten zorgen ervoor dat de zwarte truffel moeilijk te kweken is, wat hem erg zeldzaam maakt. 

Een andere truffelsoort die veel wordt gebruikt, is de white truffle. Deze truffel is nog moeilijker te cultiveren dan de zwarte truffel, waardoor hij nog zeldzamer is. De witte truffel groeit uitsluitend in Italië en wordt verder nergens ter wereld in het wild gevonden. Daarnaast heeft deze truffel een unieke smaak wat hem erg gewild maakt. 

Hoe smaakt truffelmayonaise 

Truffelmayonaise heeft een zeer unieke smaak. Het smaakt iets scherper dan normale mayonaise en voeg meer pit toe aan je gerechten. Daarnaast is het ook heel lekker op brood. In combinatie met vleeswaren op brood geef je het vlees net iets meer smaak. Bovendien geven de truffels een nootachtige smaak die goed past bij verschillende drankjes. Tevens is truffelmayonaise niet zo duur als men vaak denkt. De hoeveelheid truffel is namelijk geconcentreerd waardoor de mayo tegen een aantrekkelijke prijs kan worden verkocht. 

Is truffelmayonaise gezond?

Gezond eten staat tegenwoordig hoog in het vaandel. Men besteedt veel aandacht aan goede voeding, daarom kan truffelmayonaise natuurlijk niet achter blijven. Tegenwoordig is er dan ook veel suikervrije truffelmayonaise verkrijgbaar. Hier zit helemaal geen toegevoegde suiker in. De zoete smaak van de mayo wordt dus volledig op natuurlijke wijze verkregen. Daarnaast heb je niet veel truffelmayonaise nodig om smaak te geven aan je gerechten. Zo bespaar je dus op de calorieën. 

Verder is er ook vegan mayo verkrijgbaar. Dierenwelzijn is een belangrijk aspect. Daarom wordt er ook mayonaise geproduceerd die geen ei bevat. In plaats daarvan worden er natuurlijke smaakmakers gebruikt die bijna dezelfde smaak geven als ei.

Recente blog artikelen

Test je bierkennis met deze lekkere speciaalbieren

Zo kies je de perfecte koffie voor ieder moment

Etentje? Zo kies je de juiste wijn!

De lekkerste dim sum brunch

Bitterballen en kroketten het hele jaar door

Zomerse bieren