Test je bierkennis met deze lekkere speciaalbieren

Samenvatting Artikel

Denk jij dat je een echte bierkenner bent? Of weet je juist weinig van bier af en wil je graag meer speciaalbieren leren kennen? Dan ben je hier aan het goede adres. Wij nemen de populairste en lekkerste speciaalbieren met je door en leggen uit hoe je je bierkennis verder kunt vergroten.

 

De populairste speciaalbieren

Kenners kennen ze allang, maar voor de startende bierdrinker zullen we de populairste speciaalbieren even op een rijtje zetten. Om te beginnen hebben we de IPA. IPA staat voor Indian Pale Ale. IPA’s zijn vaak kruidig van smaak en schommelen tussen de 5, 5 en 7 procent alcohol. De meeste bars hebben verschillende IPA’s op de tap. Deze variëren vaak in kruidigheid en in frisheid. Wil je zeker weten dat je een fris biertje besteld? Dan kun je een witbier of een blond biertje bestellen. Dit zijn vaak fruitige biertje en het alcoholpercentage schommelt tussen de 5 en 6,5 procent. In de lente is het lekker om een lentebok te bestellen en in de herfst heb je de herfstbok. Dan zijn er ook nog donkere speciaalbieren die veel in de winter gedronken worden.

 

Speciaalbieren laag in alcohol

Tegenwoordig heb je ook heerlijke alcoholvrije speciaalbieren of speciaalbieren die laag in alcohol zijn. Dat is dan weer een aanrader voor in de zomer. Zo kun je wat langer op het terras blijven zitten zonder dat de alcohol naar je hoofd stijgt. Overigens zijn er genoeg speciaalbieren die onder de 7% alcohol zitten. Je kunt dus altijd wel een speciaalbiertje krijgen waar je de volgende dag geen hoofdpijn van hoeft te hebben. Dare to Drink Different  bijvoorbeeld heeft een breed assortiment aan speciaalbier en andere soorten bier en frisdrank om uit te kiezen. En reken maar dat deze biertjes boordevol smaak zitten!

 

Minder bekende speciaalbieren, maar net zo lekker

Natuurlijk zijn er nog veel meer variaties speciaalbier te drinken. Een handige en leuke manier om kennis te maken met deze biertjes of om simpelweg te genieten van je favorieten is door bier te bestellen. Je kunt er ook gebruikmaken van voordelige speciaalbier aanbiedingen. Ook hebben ze leuke pakketten samengesteld met biertjes die perfect bij elkaar passen of die helemaal aansluiten bij jouw bier voorkeur. Ben je fan van witbier? Dan is er een witbier pakket voor jou. Of ben je toch wel groot fan van die IPA’s? Ook van de IPA hebben ze heerlijke pakketten samengesteld. Maar zeker ook wanneer je meer biersoorten wilt leren kennen, bieden deze pakketten uitkomst. Overigens kun je de bekende en minder bekende biertjes ook gewoon los bestellen. Dus daag jezelf eens uit en vergroot die bierkennis! De volgende keer dat jij aan de bar staat, weet je precies wat je moet bestellen.

Recente blog artikelen

Zo kies je de perfecte koffie voor ieder moment

Etentje? Zo kies je de juiste wijn!

De lekkerste dim sum brunch

Bitterballen en kroketten het hele jaar door

Zomerse bieren

Competenties en Vaardigheden voor een Amateurkok