Sterke dranken

Samenvatting Artikel

Sterke dranken feature image 01

Als je op zoek bent naar een manier om de avond wat extra pit te geven, dan is sterke drank zeker iets om te overwegen! Of je nu houd van een verfijnde whisky om langzaam van te genieten, of een mixdrankje met een pittige kick, er is voor elk wat wils. Het mooie van sterke drank is dat het niet alleen lekker is om te drinken, maar het kan ook een gespreksonderwerp zijn en mensen samenbrengen. In dit artikel lees je alles over sterke drank en wat de beste flessen zijn om in huis te halen. Dus pak je favoriete glas en ontdek de wondere wereld van de sterke drank! 

Wat is een sterke drank precies

Sterke drank, ook wel gedistilleerde drank genoemd, is een alcoholische drank die wordt geproduceerd door middel van distillatie. Dit betekent dat de alcohol wordt geconcentreerd door het proces van verhitting en verdamping van een basis-ingrediënt, zoals graan, fruit of suikerriet. En vervolgens weer wordt gecondenseerd tot een sterkere vloeistof. Het resultaat is een drank met een alcoholpercentage vanaf 15%. Elk type sterke drank heeft zijn eigen specifieke productiemethode en kenmerkende smaakprofiel, waardoor er altijd wel iets is om te ontdekken.

Soorten sterke drank

Er is iets bijzonders aan sterke drank, de warme gloed die het in je lichaam creëert tot de complexe smaken die het biedt. Of je nu een whisky liefhebber bent of liever een goede fles rum opent, er is altijd iets om van te genieten. Als je ze allemaal uit je hoofd moet leren ben je nogal lang bezig. Enkele voorbeelden van sterke dranken zijn: Vodka, Gin, Tequila, Whisky. Deze drankjes worden vaak in de club of bar gedronken tijdens een nachtje uit. 

De lekkerste cocktails met sterke drank

Wil je thuis experimenteren met het maken van heerlijke cocktails? Als je deze cocktails maakt zijn ze gegarandeerd onder de indruk van je cocktail making skills. Als eerste de cocktail: espresso martini. Deze bad boy wordt gemaakt van een espresso, vodka en koffielikeur. Door deze cocktail blijf je zeker weten de hele avond wakker. Dan heb je de heerlijke Whiskey sour, door de citroensap en whiskey die in deze cocktail wordt toegevoegd krijg je een ware smaakexplosie die je niet wilt missen. En als laatste de populaire Gin & Tonic. Dit drankje is het toppunt van verfrissing, door de komkommer of ander fruit wat je toevoegt.  

Sterke drank die je in huis móet hebben

Er zijn een paar sterke dranken die je echt niet mag missen in je alcohol kast. Als eerste is de Gin, dit pareltje kan zorgen voor de lekkerste, verfrissende cocktail die je ooit zal drinken. Denk bijvoorbeeld aan een classic Gin & Tonic of een strawberry Gin cocktail. Perfect voor in de zomer dus! Dan heb je vodka en whiskey, deze twee zijn een must-have omdat ze perfect zijn in een cocktail, maar worden ook op zichzelf gedronken. Als laatste heb je tequila. Het drankje waar een liedje over is geschreven, maar ook erg bekend staat als shotjes. Ook al zijn die shotjes niet altijd de beste ervaring door de sterke smaak, ze helpen wel om de avond nóg gezelliger te maken.

Nu je alles weet over sterke drank en welke je het beste in huis kan halen. Móet je echt je alcohol hoekje aanvullen en gaan experimenteren met heerlijke cocktails. Een goede tip is om het internet af te struinen voor goede recepten en ze met je vrienden te proberen. Die zullen toch wel aardig tegen je blijven. Veel drink plezier, en wordt niet te dronken hé!

Recente blog artikelen

Zo kies je de perfecte koffie voor ieder moment

Etentje? Zo kies je de juiste wijn!

De lekkerste dim sum brunch

Bitterballen en kroketten het hele jaar door

Zomerse bieren

Competenties en Vaardigheden voor een Amateurkok