De Marokkaanse keuken

Samenvatting Artikel

Marokkaanse keuken

De Marokkaanse keuken: een rijke keuken

De Marokkaanse keuken is een rijke keuken. Er worden diverse kruiden en ingrediënten gebruikt. De smaak van deze keuken is vergelijkbaar met de Afrikaanse- en Mediterrane keuken. Je vindt er tevens veel invloeden van de Moren, Berbers en Arabieren in terug. Door deze diverse invloeden profiteer je van een veelzijdige smaak en wordt je veelvuldig verrast tijdens het eten van deze gerechten. Deze keuken is meer dan couscous alleen. Wij vertellen je alles over de Marokkaanse keuken, wat de kenmerken hiervan zijn en welke gerechten graag worden gegeten. Lees snel verder voor meer informatie over deze lekkere keuken.

Kenmerkend voor de Marokkaanse keuken

De Marokkaanse keuken is vrij divers. Eten is in Marokko erg belangrijk. Zo bestaat het ontbijt veelal uit een zelfgebakken vers brood met honing en olijfolie. Ook worden er Marokkaanse pannenkoekjes geserveerd, zoals baghrir of msemmen. De lunch is het meest belangrijk, want hier serveert men koude en warme salades. Dit kan bestaan uit diverse ingrediënten, waaronder worteltjes, geroosterde groenten of olijven. Ook wordt er een tajine gerecht met vlees, groenten of gedroogd fruit geserveerd, alsmede couscous met vlees of groenten. Ook lam- en rundvlees worden veel gegeten. Bij ieder Marokkaans gerecht wordt brood gegeten en wordt doorgaans afgesloten met thee of vers fruit. Het avondeten bevat restjes van de lunch en soep. Er wordt dus niet uitgebreid gedineerd, omdat dit al tijdens de lunch gedaan is. Ook hierbij wordt er weer brood gegeten.

Populaire Marokkaanse gerechten

Wat zijn uit de Marokkaanse keuken nu de meest populaire gerechten? Wij hebben er een aantal voor je verzameld en op een rijtje gezet: 

  1. Harira: een soep met als belangrijkste ingrediënten kikkererwten, tomaten, bleekselderij en linzen. Hier kan eventueel nog lamsvlees aan worden toegevoegd. 
  2. Tajine: een stoofpot die wordt gebruikt om producten te garen. Een bekend gerecht hiervan is lamsvlees met dadels of andere gedroogde vruchten.
  3. Pastilla: een grote hartige taart die rijkelijk is gevuld met vis of kip. 
  4. Bissara: een rijke soep die bestaat uit gepureerde spliterwten en veel wordt geserveerd als ontbijt. 
  5. Zaalouk: een salade die bestaat uit aubergine, Marokkaanse kruiden en tomaten.
  6. Couscous: een gerecht op basis van korrels harde tarwe, groenten, vlees of kip.
  7. Briouats: kleine bladerdeeggebakjes. Deze zijn driehoekig en gevuld met vis of kip. 
  8. Atay Maghribi: een zoete muntthee die veel wordt gedronken in Marokko.
  9. Sellou: een populair, zoet nagerecht dat zeer populair is.
  10. Chebakia: dit is een zoete lekkernij die veel wordt gegeten naast de harira soep tijdens de Ramadan.

Breng de Marokkaanse keuken in huis

Wil jij de Marokkaanse keuken in huis brengen en de lekkerste Marokkaanse maaltijden serveren aan jouw gasten? Zoek dan eens de recepten op van bovenstaande gerechten of ga zelf op zoek naar meer inspiratie. De ingrediënten voor deze gerechten kun je gemakkelijk bij de supermarkt kopen. De Marokkaanse keuken geeft je de mogelijkheid los te gaan met diverse smaken en een grote diversiteit aan hapjes op tafel te zetten.

Recente blog artikelen

Test je bierkennis met deze lekkere speciaalbieren

Zo kies je de perfecte koffie voor ieder moment

Etentje? Zo kies je de juiste wijn!

De lekkerste dim sum brunch

Bitterballen en kroketten het hele jaar door

Zomerse bieren