Lekkerste tapas

Samenvatting Artikel

Lekkerste tapas feature image 01

Wat zijn de lekkerste tapas?

Benieuwd wat de lekkerste tapas zijn? Tapas zijn typisch Spaanse gerechtjes voor een buffet met meerdere gasten of wanneer je graag je eten met jouw gasten deelt. Tapas biedt je de mogelijkheid om verschillende dingen te proeven en het aanzicht van al die diverse hapjes is ook nog eens erg gezellig. Geef je binnenkort een feest? Wij hebben de lekkerste tapas voor je op een rij gezet, zodat je je qua hapjes geen zorgen meer hoeft te maken. Lees snel verder en ontdek de lekkerste tapas die er zijn!

Croquetas

Croquetas zijn populaire tapas en worden soms ook gewoon bij het diner gereserveerd. Deze overheerlijke Spaanse hapjes lijken op Nederlandse kroketten, maar zijn op een andere manier gevuld. Anders dan de rundvleeskroketten uit Nederland zijn deze kroketten gevuld met garnalen, kip of kaas. Daarbij zijn de kroketten ook een stuk kleiner. Croquetes zijn echt super lekker en daardoor mag deze tapas zeker niet op jouw feest of gezellige avond ontbreken

Patatas bravas

Patatas bravas zijn de bekendste Spaanse tapas die er zijn. Dit zijn ook wel aardappelblokjes die gebakken of gefrituurd worden in olie, waarover nog een pittig sausje gaat. Dit is vaak tomatensaus, maar tegenwoordig zijn er diverse soorten patatas bravas verkrijgbaar. Zo zijn er ook aardappelblokjes die met een saus van aioli geserveerd worden. Patatas bravas moet je zeker eens geprobeerd hebben. 

Albondigas

Albondigas, oftewel gehaktballen in tomatensaus, is ook het proberen waard. Dit zijn echter niet zomaar gehaktballen in tomatensaus. Deze gehaktballen zijn erg lekker gekruid en worden geserveerd in een licht pittige saus. Je kunt albondigas eenvoudig zelf maken door peper, zout, knoflook, peterselie, oregano, paprikapoeder en ei door het gehakt te doen.

Pescado frito

Pescado frito betekent ook wel ‘gefrituurde vis’. Hierbij wordt de vis drooggedept en vervolgens bestrooid met bloem om een mooie paneerlaag te creëren. Vervolgens wordt de vis in olie gebakken of gefrituurd. Om het echt op zijn Spaans te doen, gebruik je hiervoor kleine stukjes vis. Deze tapas wordt soms ook geserveerd in papieren puntzakken, net zoals patat. 

Calamares

Calamares staat ook wel bekend als ‘calamari’. Dit zijn gefrituurde inktvisringen. Doorgaans zijn het ringen dan de pijlstaartinktvis. Deze inktvisringen worden het meest geserveerd met aioli met wat peterselie erin. Om het geheel frisser te maken, wordt er soms ook een stuk citroen bij gelegd. Deze kun je over de inktvisringen uitknijpen, zodat deze een frissere smaak krijgen. 

Pincho moruno

Heb je al eens pincho moruno geprobeerd? Dit is ook wel een pittig gekruid vleesspiesje en zeker de moeite waard om te proeven als je tapas gaat eten. Om al die kruiden te compenseren, wordt pincho moruno gecombineerd met stokbrood met zeezout en olie. Het vlees dat voor de spiesjes wordt gebruikt, is meestal kip. Toch komt ook varkensvlees veel op deze spiesjes voor. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Zuid-Spanje, maar is ook op andere plekken in Spanje te bestellen. Je kunt de tapas zelfs zelf maken, zodat je jouw gasten echt iets lekkers kunt serveren.

Welke lekkere tapas ga jij eens proberen of zelf maken?

Recente blog artikelen

Zo kies je de perfecte koffie voor ieder moment

Etentje? Zo kies je de juiste wijn!

De lekkerste dim sum brunch

Bitterballen en kroketten het hele jaar door

Zomerse bieren

Competenties en Vaardigheden voor een Amateurkok