Jalapeño peper

Samenvatting Artikel

Jalapeno peper feature image 01

Jalapeno peper: wat is het en wat zijn de voordelen hiervan?

De jalapeno peper, wat is het eigenlijk en welke voordelen heeft deze peper voor je gezondheid? Jalapeno pepers zijn ook wel pittige chili pepers die uit de hete peper-familie komen. De pepers zijn klein en kunnen rood of groen zijn. Ze worden volop gebruikt in de Mexicaanse keuken en zijn wereldwijd zeer populair. De peper zit boordevol voedingsstoffen en heeft diverse voordelen voor de gezondheid te bieden. In dit artikel vertellen wij je meer over de voordelen van de Jalapeno peper en in wat voor gerechten deze peper niet mag ontbreken. Lees snel verder en ontdek meer!

Zorgt voor een gezonder hart

De Jalapeno peper zorgt onder andere voor en gezonder hart. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die de peper vaker eten minder kans hebben op een hartaanval dan andere mensen. Dit komt doordat ze de ophoping van fibrine in je lichaam kunnen voorkomen. Hierdoor is er minder kans op bloedstolsels, waardoor een beroerte, hartaanval of een ander hart gerelateerd probleem kan ontstaan. 

Versterkt het zenuwstelsel

De Jalapeno peper biedt ook gunstige voordelen voor het zenuwstelsel en de hersenen. Zo voorzien ze de hersenen van belangrijke mineralen, vitamines en aminozuren. Vitamines zoals bijvoorbeeld foliumzuur spelen een grote rol bij het reguleren van de diverse aminozuren die nodig zijn voor het zenuwstelsel. Zo hebben studies uitgewezen dat een tekort aan foliumzuur in voeding kan zorgen voor een hoger homocysteïnegehalte in het menselijk lichaam. Dit kan zorgen voor diverse ziektes, zoals bijvoorbeeld Alzheimer en Parkinson. Regelmatig jalapeno peper aan jouw gerechten toevoegen is dan ook zeker aan te raden.

Helpt bij afvallen

Jalapeno peper kan ook helpen bij het afvallen. De capsaïcine die zich in de pepers bevindt, wordt voor veel dieetpillen gebruikt. Capsaïcine zorgt er namelijk voor dat vet en calorieën worden verbrand. De warmte die de pepers creëren, zorgen ervoor dat je gaat zweten en overtollig water kwijt zal raken. Eet dus eens vaker jalapeno pepers als je graag wilt afvallen. Het is zelfs een beter alternatief voor dieetpillen.

Verlicht pijn

Eet je jalapeno pepers, dan kunnen deze zelfs helpen om pijn te verlichten. Zo zorgt het eten hiervan voor een endorfine respons. Dit kan helpen om bepaalde pijnreceptoren in je lichaam te blokkeren. Ideaal als je last hebt van hoofdpijn, artritis of neuropatische pijnen. De jalapeno pepers zorgen ervoor dat je hoofdpijn of andere pijn afneemt en je gewoon weer verder kunt met jouw dagelijkse bezigheden en is dus een natuurlijke pijnstiller.

Jalapeno peper toepassen

De Jalapeno peper kun je op verschillende manieren toepassen. Zo zijn deze overheerlijke pepers zeer smaakvol in verse salsa’s. Je kunt ze ook in ringen snijden en bij de nachos eten. Jalapeno pepers worden verder veel toegepast in stoofpotjes en soepen. Zin in een lekkere hartige snack? Strooi ze dan uit op jouw zelfgemaakte pizza of vul zelf een jalapeno peper met kaas of gehakt. Hier zal je ongetwijfeld van gaan genieten.

Ga jij de jalapeno peper ook proberen?

Recente blog artikelen

Etentje? Zo kies je de juiste wijn!

De lekkerste dim sum brunch

Bitterballen en kroketten het hele jaar door

Zomerse bieren

Competenties en Vaardigheden voor een Amateurkok

Dim Sum recepten met vis