De lekkerste dim sum brunch

Samenvatting Artikel

De lekkerste dim sum brunch

Dim sum is een populaire Chinese brunchstijl die bekend staat om zijn assortiment van kleine, hartige en zoete gerechten die worden geserveerd in kleine mandjes. Het is een geweldige manier om te genieten van verschillende smaken en texturen in één maaltijd, en het delen van de kleine hapjes met vrienden en familie creëert een gezellige en sociale sfeer. In dit artikel lees je alles over de lekkerste dim sum brunch gerechten. 

Har Gow

Har Gow is een heerlijk en populair dim sum gerecht dat bestaat uit gestoomde garnalen dumplings. Deze dumplings worden gemaakt van een zacht en transparant deeg, dat gevuld wordt met stukjes garnalen en soms bamboescheuten, waterkastanjes en andere smaakmakers. Har Gow is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar het heeft ook een verfijnde smaak en textuur. Het deeg is zacht en delicaat, terwijl de vulling van garnalen een zachte, sappige smaak heeft. Har Gow is vaak te vinden op de meeste dim sum menu’s en een echte favoriet onder liefhebbers van Aziatische keuken.

Siu Mai

Siu Mai is een populair dim sum gerecht en bestaat uit gestoomd varkensvlees dumplings. De dumplings zijn gemaakt van een gele, bijna transparante deeglaag en zijn gevuld met gemalen varkensvlees, soms aangevuld met paddenstoelen, bamboescheuten en waterkastanjes. Siu Mai is herkenbaar aan zijn kenmerkende knoopje, meestal gemaakt van een dun plakje wortel of erwtenpuree. De combinatie van de zachte, sappige vulling en de lichte, delicaat gestoomde deeglaag creëert een harmonieuze en smaakvolle bite. Wil je deze overheerlijke brunch gerechten in het echt proberen? Ga dan snel naar een Dim Sum restaurant.

Char Siu Bao

Char Siu Bao is een heerlijk en zoet gestoomd broodje gevuld met geroosterd varkensvlees in een zoete saus. Het broodje heeft een zachte en licht plakkerige textuur en wordt vaak gemaakt met een gistdeeg. Het vlees is gemarineerd in een mengsel van hoisinsaus, sojasaus en suiker, waardoor het een rijke en intense smaak heeft. Char Siu Bao is een populaire dim sum-gerecht en wordt vaak geserveerd als een hartige snack of lichte maaltijd. Char Siu Bao staat ook wel bekend als ‘roast pork bun’.

Lo Mai Gai

Lo Mai Gai is een traditioneel dim sum-gerecht en bestaat uit gestoomde kleefrijst met een vulling van varkensvlees, paddenstoelen, gedroogde garnalen, en soms Chinese worstjes. De kleefrijst wordt gestoomd in bananenbladeren, wat het een unieke en onderscheidende smaak en aroma geeft. Lo Mai Gai heeft een zachte, kleverige textuur en een rijke, hartige smaak die afkomstig is van de smaakvolle vulling. Het wordt vaak geserveerd als een snack of lichte maaltijd tijdens dim sum-brunches. Proef deze dim sum gerechten in een Chinees restaurant in Amsterdam, zo krijg je een ware smaakexplosie. 

Dim sum brunch is een heerlijke manier om te genieten van een verscheidenheid aan smaken en texturen in één maaltijd. Met de diverse selectie van kleine hapjes die worden geserveerd, is er voor elk wat wils en het delen van de gerechten met vrienden en familie creëert een gezellige en sociale sfeer. Har Gow, Siu Mai en Char Siu Bao zijn slechts enkele van de populaire en heerlijke dim sum-gerechten die je tijdens een brunch probeert. 

Recente blog artikelen

Zo kies je de perfecte koffie voor ieder moment

Etentje? Zo kies je de juiste wijn!

Bitterballen en kroketten het hele jaar door

Zomerse bieren

Competenties en Vaardigheden voor een Amateurkok

Dim Sum recepten met vis