De beste rosé wijnstreken

Samenvatting Artikel

Rose wijnstreken afbeelding 01

Ontdek de beste rosé wijnstreken

Ben jij benieuwd wat de beste rosé wijnstreken zijn? Rosé is de perfecte wijn voor de wat warmere temperaturen. Wat is er nu fijner dan lekker op een terrasje zitten met een glas rosé? Wij hebben de beste rosé wijnstreken voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet waar je deze overheerlijke wijn kunt vinden. Breng een bezoek aan deze wijnstreken of koop wijn uit deze streken bij de slijterij. Lees snel verder voor de beste rosé wijnstreken.

Bordeaux

Bordeaux rosé is ontzettend populair. Vooral de afgelopen jaren is de verkoop van rosé uit deze streek enorm toegenomen. En dat is niet zonder reden, want deze wijnen zijn lichter van kleur dan voorheen en worden vaak in een stijlvolle fles geleverd. Ook zijn deze wijnen van uitstekende kwaliteit en hebben ze aroma’s van o.a. aardbeien, bessen en klein rood fruit.

Franse Zuidwesten

In het Franse Zuidwesten kun je ook lekkere rosé vinden. De wijnen van Bergerac zijn zeer bekend en ook in de regio Buzet kun je veel kwalitatieve wijn vinden. Alle rosé wijnen worden tevens voor zeer scherpe prijzen aangeboden. Qua kwaliteit zit je hierbij gelijk aan de Bordeaux wijnen. Kies je voor rosé uit Bergerac of Buzet, dan zal je een frisse en fruitige smaak ervaren.

Rhône

De Rhône mag natuurlijk niet worden vergeten als we het over lekkere rosé hebben.  Hier wordt de Tavel rosé gezien als de beste rosé van Frankrijk. De smaak is zeer intens en het fijne is dat je deze rosé bij elke maaltijd kunt drinken. De rosé wordt hier gemaakt op basis van cinsault, carignan, mourvèdre, syrah en grenache. Ook lichtroze rosé wordt hier gemaakt onder de appellatie  Côtes du Rhône. Deze is ideaal voor bij een salade.

Loire

De Loire is een bekende wijnstreek waar al lange tijd rosé wijn gemaakt wordt. Een van de bekendste rosé wijnen is de D’anjou. Deze wordt doorgaans gemaakt van de Grolleau druif en is ietwat zoet. Zoek je net een iets betere kwaliteit, dan is de Cabernet D’anjou een goede optie. Hiervoor worden cabernet druiven gebruikt. Beide wijnen hebben een lichte zoete toets op het einde. Echter, er zijn ook droge frisse rosé wijnen. Een bekende is de Rosé de Loire. De Rosé de Loire is een erg verfrissende rosé. Ook is deze rijk aan fruit, licht en kun je hem voor een zeer scherpe prijs kopen.

Côtes de Provence

Als we aan de Provence denken, denken we aan de heerlijkste rosé wijnen. De Provence heeft meer dan 3000 zonuren per jaar. Ook de gunstige ligging richting de zon en de zee zorgen voor een hoge kwaliteit rosé .Deze wordt vaak bij Provençaalse gerechten geserveerd. Vrijwel 40% van de rose productie is afkomstig uit de Provence. De laatste jaren worden er vooral licht gekleurde rosé met diverse fruitsmaken gemaakt die tevens beschikken over een typische kruidige toets die alleen in de Provence te vinden is.

Ga jij ook eens deze rosé wijnstreken bezoeken?

Recente blog artikelen

Etentje? Zo kies je de juiste wijn!

De lekkerste dim sum brunch

Bitterballen en kroketten het hele jaar door

Zomerse bieren

Competenties en Vaardigheden voor een Amateurkok

Dim Sum recepten met vis