De Amerikaanse keuken

Samenvatting Artikel

American keuken

De Amerikaanse keuken: zoete en hartige gerechten

De Amerikaanse keuken staat bekend om haar brede variatie aan zoete en hartige gerechten. Denk aan fastfood of zoet gebak zoals donuts. Ook de New York style cheesecake en key lime pie worden graag gegeten door de Amerikanen. En dat is niet alles, want ook hotdogs, hamburgers, mac and cheese, milkshakes, whoopies en pulled pork komen hier vandaan. Wij vertellen je alles over de Amerikaanse keuken, wat de typische kenmerken hiervan zijn en welke gerechten graag worden gegeten.

Kenmerkend voor de Amerikaanse keuken

Kenmerkend voor de Amerikaanse keuken is het comfort food, wat ook wel eten is dat je hoofd met goede herinneringen vult en een soort warme deken is. Denk aan milkshakes, die je doen denken aan een zomervakantie die al voorbij is of de meatloaf die oma vroeger maakte. Amerikanen zijn gek op vlees en produceren het meeste rundvlees van de wereld. Ook varkensvlees wordt daar veel geproduceerd. Dit vlees wordt gebruikt voor diverse gerechten, waaronder spareribs, hamburgers en pulled pork. Ook kalkoen is wat de Amerikanen graag eten. Deze verschijnt standaard op tafel tijdens feestdagen zoals Thanksgiving. Ook wordt Maïs veel toegepast in Amerikaanse gerechten. Zo eten zij hele kolven maïs die gegrild worden op de barbeque of fijngemalen mais wat gebakken wordt tot cornbread. Ook staat Amerika bekend om de American cheese, wat uit diverse soorten kaas bestaat die samengesmolten worden met diverse toevoegingen. Dit wordt in diverse gerechten gebruikt, waaronder in Philly cheesesteak sandwiches.

Populaire Amerikaanse gerechten

Wat zijn typische gerechten uit de Amerikaanse keuken die veel worden gegeten? Denk aan:

  1. Thanksgiving Turkey: een kalkoen die wordt opgediend met diverse bijgerechten, zoals aardappels, pecan pie, stuffing, zoete aardappelen en veenbessen.
  2. Hamburger: een broodje met een rundvlees ertussen, waar diverse variaties op zijn, zoals de cheeseburger.
  3. Spareribs: ribs van varkens- of rundvlees die urenlang op de grill worden gebraden. 
  4. Hotdog: een broodje met worst, mosterd, mayonaise en ketchup. Hier zijn diverse variaties van.
  5. Philly Cheesesteak: een broodje met rundvlees, kaas en ui.
  6. Mac and cheese: macaroni en kaas, waarbij macaroni met kaassaus gemixt wordt en in de oven wordt gezet met geraspte kaas eroverheen.
  7. Chicago style pizza: een pizza met een dikke broodbodem die is gevuld met tomatensaus, kaas en diverse ingrediënten. 
  8. American pancakes: kleine en dikke pannenkoeken, waar maple syrup overheen wordt gegoten of rode vruchten.
  9. Cheesecake: een zeer populaire cake waarin kaas verwerkt is, wat het een geheel eigen smaak geeft.
  10. Apple pie: een appeltaart met een basis van bladerdeeg die bedekt wordt met in plakjes gesneden appels.

Ga aan de slag met de Amerikaanse keuken

Wil jij de gerechten uit de Amerikaanse keuken zelf proberen? Ga dan aan de slag met bovenstaande gerechten en zoek de recepten op. Je kunt deze eenvoudig online vinden en bij de supermarkt vind je alles wat je nodig hebt. Met gerechten uit de Amerikaanse keuken weet je zeker dat je iets zeer smaakvols op tafel zet.

Recente blog artikelen

Etentje? Zo kies je de juiste wijn!

De lekkerste dim sum brunch

Bitterballen en kroketten het hele jaar door

Zomerse bieren

Competenties en Vaardigheden voor een Amateurkok

Dim Sum recepten met vis