Airfryer tips

Samenvatting Artikel

Airfryer tips feature image 01

Je kent het wel, je bent op een feestje en er wordt weer een lekkere schaal met bitterballen geserveerd. Je bent net zo goed bezig met gezond eten, maar je kunt de verleiding om een bitterbal te nemen toch niet weerstaan. Daar gaat meteen alle progressie die je de afgelopen weken hebt geboekt…

Toch hoef je niet getreurd te zijn. Wat nu als er een manier is om verantwoord bitterballen te eten? Tegenwoordig hoeven bitterballen niet per se te worden gefrituurd. Ze kunnen namelijk ook in de airfryer worden bereid, waarbij geen of amper frituurolie wordt gebruikt. De bitterballen worden namelijk gaar door hete lucht te laten circuleren in de airfryer.

Veel mensen beweren dat de smaak van snacks uit de airfryer toch anders is. Meestal betekent dit dat je de airfryer op de verkeerde manier gebruikt. In dit artikel lees je verschillende tips om krokante snacks in de airfryer te bereiden.

Spray de snacks met olie in

Het klinkt misschien niet heel intuïtief, maar het is toch heel belangrijk om de buitenkant van de snacks te besprayen met olie. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de buitenkant goed krokant wordt. De hoeveelheid olie is zo laag dat het nauwelijks effect zal hebben op de extra hoeveelheid vet die je binnenkrijgt.

Bovendien is het ook belangrijk dat je het mandje van de airfryer besprayed met olie. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de snacks niet aan het mandje plakken.

Hitte is belangrijk

Net als bij een normale frituurpan is het belangrijk dat de airfryer goed warm is als je krokante snacks wilt. Wanneer je met een koude airfryer begint, zullen de snacks niet snel gaar worden en zal de buitenkant van de snacks zacht blijven. Daarom is het belangrijk dat je de airfryer eerst een paar minuten zonder snacks erin aanzet.

Sommige airfryers hebben een speciale voorverwarmfunctie. Wij raden je aan deze te gebruiken als je daar de beschikking over hebt.

Koop louter snacks die voor de airfryer zijn bedoeld

Dit is zonder twijfel het belangrijkste aspect als je lekkere snacks uit de airfryer wilt. Wil je bijvoorbeeld lekkere bitterballen bereiden, dan is het belangrijk dat je rundvlees bitterballen koopt die geschikt zijn voor de airfryer. Snacks die zijn bedoeld voor de frituurpan zullen nooit krokant worden in een airfryer. Lees dus altijd goed de verpakking van de snacks om te bepalen of de snacks wel geschikt zijn voor de airfryer.

Zorg voor ruimte in de airfryer

Het is logisch dat je de airfryer zo vol mogelijk wilt stoppen als je voor veel mensen tegelijk snacks moet bereiden. Dit is een grote fout, want hierdoor zullen de snacks aan elkaar plakken en de hete lucht kan niet goed om de snacks heen circuleren. Het is dus belangrijk dat je de airfryer nooit te vol doet en ervoor zorgt dat de snacks voldoende ruimte hebben om te bewegen.

Recente blog artikelen

Test je bierkennis met deze lekkere speciaalbieren

Zo kies je de perfecte koffie voor ieder moment

Etentje? Zo kies je de juiste wijn!

De lekkerste dim sum brunch

Bitterballen en kroketten het hele jaar door

Zomerse bieren